Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Τέχνη και ενα μπλόγκ γι αυτήν.

Η Τέχνη λοιπόν..είναι ευλογία ή μηπως ανίατη αρρώστια..δέν έιμαι εγώ αυτός που θα δώσει την απάντηση αλλά η Ιστορία.Το 1600 στην μακρινή Κίνα δεν είχαν ιδέα τι πάει να πει πιάνο(ακου κ αυτοι οι Κινέζοι...)Ένας δυτικός ιεραπόστολος λοιπόν δώρισε ένα πιάνο στον αυτοκράτορα της δυναστείας των Μίνγκ,για να παίζουνε οι ευνούχοι του και να απασχολούν τα χέρια τους επειδή εκ των πραγμάτων δεν μπόρεγαν να παίξουν με το ανύπαρκτο πουλάκι τους.

Έτσι το συμπέρασμα που βγάζουμε φίλοι bloggers,(με πόνο ψυχής...ως καλλιτέχνες..)είναι οτι η τέχνη είναι υποκατάστατο της φυσιολογικής αναπηρίας...Έτσι...Μελωδίες,λουλούδια,φρου φρου κι αρώματα για ανάπηρους,ανθρώποις θεοσεβάμενους..

καλό αψεντολόγημα εις το νέον ποταμό ¨τέχνης¨ που πάει κατα βοριά...


http://rivergoesnorth.blogspot.com/




7 σχόλια:

moukelis είπε...

Λες τελικά να είναι έτσι;Κι όλοι εμείς που απολαμβάνουμε τη μουσική του πιάνου,ή κάθε μορφής τέχνη,που υποκαθιστά μια αναπηρία ενίοτε σαν αυτή που προανέφερες,δεν είμαστε,τρόπο τινά...ηδονοβλεψίες;Ορίστε,με έκανες να μιλήσω και σοβαρά,σα δε ντρέπεσαι...;@Ρ
Τις καλησπέρες μου κι από εδω!

oneiroparmenh είπε...

Η Τέχνή υποκατάστατο κι εμείς ηδονοβλεψίες...Πρωτότυπη προσέγγιση...χαχαχαχ

το φτυαράτσι είπε...

Ωωω!Δεν είχα ακούσει κάτι τέτοιο!Δηλαδή η γυναίκα που θέλει άντρα τρώει σοκολάτα!Και ο ευνουχισμένος άντρας που δεν μπορεί να πάει με γυναίκα παίζει πιάνο!Καλοοοοοοοο!Χιχι!

neraidaki είπε...

de to eixa skeftei pote etsi....xm...pantws h eikona p ebales einai foberh ;)

Emy είπε...

Τι μαθαίνει κανείς....;;; Ήταν όντως μία λύση και γι αυτούς τους κακόμοιρους... Δηλαδή κάθε μορφή τέχνης που μας εκράζει αντικαθιστά κάποια ''αναπηρία'' μας...;;

wow!!!!


Καλημέρα...

το φτυαράτσι είπε...

Eύχομαι ο καινούργιος χρονος να σου δώσει Υγεία Ευτυχία και ό,τι άλλο ποθείς...Καλή Χρονιά!!!Την κουλησπέρα μου!!!

Iliaxtida είπε...

μπραβο που φτιαξατε ενα blog για την τεχνη...η τεχνη κ η δημιουργικοτητα πρεπει παντα να υποστηριζονται και να προωθουνται.